احياء صنايع‌دستي نيازمند يک نهضت فراگير است

به گزارش ميراث آريا(chtn)، نماينده ولي فقيه و امام جمعه استان بوشنهر در ديدار با معاون هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي با بيان اين مطلب گفت: هنرهاي سنتي نشان از خلاقيت انسان در حوزه‌هاي آفرينش، آفريدن و شناسه هويت تاريخي يک اقليم است.

آيت الله غلامعلي صفايي بوشهري ادامه داد:‌ به معناي دقيق هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي نشان از خلاقيت مردم اين مرزو بوم و همچنين هويت دين اسلام است.

وي تصريح کرد:‌ با ورود اسلام به ايران تمامي هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي شکل و صورت اسلامي به خود گرفت که البته استان بوشهر نيز مشخصه‌هاي و شاخصه‌هاي بسياري دارد که صنايع‌دستي يکي از آن‌ها است که نماد رشد فرهنگي و خلاقيت بالاي هنري مردم اين سرزمين است.

امام جمعه بوشهر با اشاره به اينکه من با نظر مسئولان در خصوص کاربردي شدن رشته‌هاي صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي موافق هستم، اظهار داشت: به دليل بحران و فشارهاي اقتصادي مردم به سمت و سوي وسايل ماشيني کشيده شده‌اند و صنعت دستي کم کم رو به فراموشي مي‌رود.

آيت الله صفايي بوشهري اضافه کرد:‌ گراني مواد اوليه و محصول تمام شده صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي يکي از دلايل فراموشي و از ميان رفتن اين توليدات است.

وي در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر در بخش صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي با مشکل نبود پژوهش‌هاي کارشناسانه و علمي روبرو هستيم.

نماينده ولي فقيه در اين استان با بيان اينکه بايد صنايع‌دستي از مباحث مختلف اقتصادي، جامعه شناسانه و فرهنگي و اجتماعي بررسي شود، افزود: بايد علل فاصله گرفتن صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي از زندگي مردم جامعه مشخص شود.

اين مقام مسئول افزود: با بررسي علل فاصله صنايع‌دستي از زندگي مردم، راهکار و نهضتي براي احياء و بازگشت اين بخش به حيات انديشيده شود.

آيت الله غلامعلي صفايي بوشهري در پايان خاطرنشان کرد :‌صنايع‌دستي راهکار مناسبي براي ايجاد اشتغال در ميان جوانان است پس بايد جدي گرفته شود.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 1388102346